Συνεδρία SHIATSU

ΣΥΝΕΔΡΙΑ SHIATSU

Το Shiatsu είναι μια ανατολικής προέλευσης τεχνική, που εφαρμόζεται πιέζοντας επάνω σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Η λέξη Shiatsu είναι ιαπωνική και σημαίνει: shi= δάκτυλο και atsu= πίεση. Είναι δηλαδή μια μέθοδος δακτυλοπίεσης επάνω σε ενεργειακά μονοπάτια του σώματος, στους μεσημβρινούς.

Στην πράξη, ο εφαρμόζων την τεχνική, χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνικών όπως ήπιες κρούσεις, πιέσεις, μαλάξεις και διατάσεις. Οι πιέσεις εφαρμόζονται με τον αντίχειρα, την παλάμη, τον πήχη, τον αγκώνα, το πέλμα ή το γόνατο.

Επίσης, ο δέκτης είναι ντυμένος με άνετα ρούχα έτσι ώστε η τεχνική να μην εφαρμόζεται σε γυμνό δέρμα. Θεωρητικά βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (T.C.M) και στην αντίληψη πως σώμα και νους λειτουργούν σαν ενιαία μονάδα.

Με τις κατάλληλες εφαρμογές αυτής της τεχνικής, ο δέκτης της συνεδρίας νοιώθει πιο ισορροπημένος, ανάλαφρος και με περισσότερη ευεξία.

Η διαφοροποίηση σε σχέση με το παραδοσιακό Shiatsu, που γίνεται με τον δέκτη ξαπλωμένο στο πάτωμα και τον εφαρμόζοντα σε θέση sheiζa, δηλαδή να κάθεται στα γόνατά του, θα έχουμε τον δέκτη ξαπλωμένο σε κρεβάτι μάλαξης και τον εφαρμόζοντα σε καθιστή και όρθια θέση.

X