Ρεφλεξολογία

Το σώμα είναι το όχημα της ψυχής

Η ρεφλεξολογία βασίζεται στην αντίληψη ότι οι δομές, τα όργανα και τα μέρη του σώματος αντικατοπτρίζονται σε συγκεκριμένες αντανακλαστικές περιοχές στα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά.

Η άσκηση πίεσης σε αυτά τα συγκεκριμένα σημεία μπορεί να μειώσει τον πόνο και το άγχος και να προωθήσει την κυκλοφορία, τη χαλάρωση και την αρμονία στο σώμα. Η πιο κοινή μορφή ρεφλεξολογίας είναι η ρεφλεξολογία ποδιών. Η διέγερση των αντανακλαστικών περιοχών στο πόδι προκαλεί απόκριση στα αντίστοιχα όργανα, προάγοντας την βελτίωση σε εκείνη την περιοχή του σώματος.

Ωστόσο, η διέγερση και των υπολοίπων ανακλαστικών σημείων είναι εξίσου αποτελεσματική. Μια συνεδρία ρεφλεξολογίας είναι αποτελεσματική στη μείωση της έντασης και του στρες σε όλο το σώμα λόγω της χαλάρωσης που δημιουργείται.

Είναι επίσης ευεργετική στη βελτίωση της αιμάτωσης και της νευρολογικής ανταπόκρισης σε όλο το σώμα. Η ρεφλεξολογία βοηθά το σώμα να εξομαλυνθεί, προωθώντας την ισορροπία και μια κατάσταση αρμονίας μεταξύ του σώματος, του νου και των συναισθημάτων.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για θέματα που σχετίζονται με την αναπαραγωγή και τη γονιμότητα, την πέψη, το άγχος και την αϋπνία. Δεν αντιμετωπίζει συγκεκριμένες ασθένειες και δεν υποκαθιστά την ιατρική περίθαλψη και φροντίδα. Δημιουργώντας κατάσταση χαλάρωσης, προωθεί την υπάρχουσα δυνατότητα αυτοθεραπείας του οργανισμού.

Οι ρεφλεξολόγοι δεν διαγιγνώσκουν ασθένεια με βάση τη θεραπεία που παρέχουν. Η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται αυτόνομα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Σχετικές Ερωτήσεις

Εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα, στα χέρια, στα αυτιά αλλά και οπουδήποτε υπάρχει ανακλαστικός χάρτης συστημάτων του σώματος.

Εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένους ρεφλεξολόγους που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα τουλάχιστον ακαδημαϊκό έτος σπουδών.

Η αίσθηση και η αντίδραση του καθενός διαφέρει ανάλογα με το πρόβλημα, την ευαισθησία, και την συναισθηματική του κατάσταση. Σε γενικές γραμμές μετά από μια συνεδρία ρεφλεξολογίας ο δέκτης αισθάνεται ηρεμία, βαθιά χαλάρωση, και ευφορία.

Συνήθως δεν πονάει. Κάποιες φορές μπορεί ο δέκτης να αισθανθεί πόνο ή δυσφορία στα μπλοκαρισμένα αντανακλαστικά σημεία ο οποίος σταδιακά υποχωρεί.

Η ρεφλεξολογία βοήθα τον οργανισμό να ξεμπλοκάρει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εκάστοτε πρόβλημα. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή η ρεφλεξολογία μειώνει το στρες, βελτιώνει την κυκλοφορία, βελτιώνει τη νευρική λειτουργία και τελικά επιφέρει ομοιόσταση.

Όχι. Ακόμα κι αν μας κάνει μαλάξεις στα πόδια κάποιος που δεν είναι ειδικευμένος θα έχουμε ένα αίσθημα ανακούφισης και χαλάρωσης.

Ναι. Γι’ αυτό προτού ξεκινήσουν οι συνεδρίες λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό.

Ένας κύκλος συνεδριών αποτελείται από 12-15 συνεδρίες που διαρκούν 30' εως 60' λεπτά, έτσι ώστε ο οργανισμός να εξισορροπηθεί σταδιακά. Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, ανά 3-4 ημέρες και όταν επέρχεται βελτίωση, συνεχίζονται αυξάνοντας το μεταξύ τους διάστημα.

Λειτουργεί συμπληρωματικά με την συμβατική και εναλλακτική ιατρική. Βελτιώνει την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία, υποστηρίζει τη φαρμακευτική αγωγή , σε συνεργασία με το γιατρό, βοηθώντας στον τομέα των αντενδείξεων.

X