Ρεφλεξολογία

Το σώμα είναι το όχημα της ψυχής

Η ρεφλεξολογία, είναι μια φυσική συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας, η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά.

Η διέγερση των αντανακλαστικών έχει ως αποτέλεσμα την ολιστική ενεργοποίηση του κεντρικού και αυτόνομου νευρικού συστήματος έχοντας ως αποτέλεσμα την εξισορρόπηση των συστημάτων του οργανισμού που συνδέονται με αυτά.

Σχετικές Ερωτήσεις

Εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα, στα χέρια, στα αυτιά αλλά και οπουδήποτε υπάρχει ανακλαστικός χάρτης συστημάτων του σώματος.

Εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένους ρεφλεξολόγους που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα τουλάχιστον ακαδημαϊκό έτος σπουδών.

Η αίσθηση και η αντίδραση του καθενός διαφέρει ανάλογα με το πρόβλημα, την ευαισθησία, και την συναισθηματική του κατάσταση. Σε γενικές γραμμές μετά από μια συνεδρία ρεφλεξολογίας ο δέκτης αισθάνεται ηρεμία, βαθιά χαλάρωση, και ευφορία.

Συνήθως δεν πονάει. Κάποιες φορές μπορεί ο δέκτης να αισθανθεί πόνο ή δυσφορία στα μπλοκαρισμένα αντανακλαστικά σημεία ο οποίος σταδιακά υποχωρεί.

Η ρεφλεξολογία βοήθα τον οργανισμό να ξεμπλοκάρει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εκάστοτε πρόβλημα. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή η ρεφλεξολογία μειώνει το στρες, βελτιώνει την κυκλοφορία, βελτιώνει τη νευρική λειτουργία και τελικά επιφέρει ομοιόσταση.

Όχι. Ακόμα κι αν μας κάνει μαλάξεις στα πόδια κάποιος που δεν είναι ειδικευμένος θα έχουμε ένα αίσθημα ανακούφισης και χαλάρωσης.

Ναι. Γι’ αυτό προτού ξεκινήσουν οι συνεδρίες λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό.

Ένας κύκλος συνεδριών αποτελείται από 12-15 συνεδρίες που διαρκούν 30' εως 60' λεπτά, έτσι ώστε ο οργανισμός να εξισορροπηθεί σταδιακά. Συνήθως οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, ανά 3-4 ημέρες και όταν επέρχεται βελτίωση, συνεχίζονται αυξάνοντας το μεταξύ τους διάστημα.

Λειτουργεί συμπληρωματικά με την συμβατική και εναλλακτική ιατρική. Βελτιώνει την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία, υποστηρίζει τη φαρμακευτική αγωγή , σε συνεργασία με το γιατρό, βοηθώντας στον τομέα των αντενδείξεων.

Σχετικά Σεμινάρια
X