Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής 2022-2023

Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής 2022-2023

Ετήσιο Μηνιαίο Τμήμα Π.Κ.Ι με δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης:

α) Διά Ζώσης
β) On line

Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), είναι μια αρχαία-τουλάχιστον 3.500 ετών- ιατρική μεθοδολογία, που στις μέρες μας συγκεντρώνει όλο και περισσότερο την αποδοχή των δυτικών ιατρών, θεραπευτών και ασθενών, που σε αυτήν βρίσκουν μια πιο φυσική παρέμβαση στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν την υγεία τους.

Βασίζεται σε ένα φιλοσοφικό σύστημα που ονομάζεται Ταό, όπου οι αρχαίοι κινέζοι φιλόσοφοι, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την δυτική – Αριστοτέλεια λογική, αξιοποίησαν στο έπακρο το σύνολο του Πνεύματος και όχι μονάχα την τυπική λογική για να εξαγάγουν συμπεράσματα. Είχαν δηλαδή θεωρήσει την λογική, σαν ένα ελαττωματικό εργαλείο για την πνευματική αναζήτηση και χρησιμοποιούσαν το σύνολο του πνεύματος, για την εξαγωγή συμπερασμάτων και εξέλιξη της φιλοσοφίας.

Αυτή η προσέγγιση, είχε βαρύ αντίκτυπο στην μελλοντική διαμόρφωση της κινεζικής Οντολογίας και Μεταφυσικής, σύμφωνα με τα οποία ο κόσμος δεν αποτελείται από σταθερά στοιχεία, αλλά από μεταβλητά.

Η ουσία αυτού του τρόπου σκέψης συνοψίζεται στα σύμβολα Γιν και Γιανγκ και δίνει ξεκάθαρα την ιδέα της αέναης μεταβλητότητας τόσο στον Μακρόκοσμο (Φύση), όσο και στον μικρόκοσμο (άνθρωπος). Ακριβώς επειδή η ΠΚΙ βασίζεται στην παρατήρηση της φύσης και τη σύγκριση με τον άνθρωπο, προτρέπει σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, πάντα στα πλαίσια του εφικτού, μέσα στην τεχνοκρατική κοινωνία μας.

Είναι προληπτική και όχι κατασταλτική καθώς αξιολογεί τα συμπτώματα πολύ πριν αυτά γίνουν ασθένειες, έτσι όπως τις αναγνωρίζουμε ή τις ονοματοδοτούμε σύμφωνα με την δυτική ιατρική. Επειδή δεν έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις, στηρίζονταν στην λεπτομερή παρατήρηση πάνω σε ζωντανούς οργανισμούς, για να παρεμβαίνουν με διάφορες πρακτικές, όταν η αρμονία είχε διαταραχτεί, ώστε να μην ακολουθήσει η ασθένεια.

Η Κινέζικη διάγνωση είναι πιο ασαφής και γενική από ότι η δυτική, ενώ ασχολείται συνολικά με τον άνθρωπο και όχι με μεμονωμένα συμπτώματα.
Η υγεία, βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ αντιθέτων δυνάμεων που υπάρχουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα, στην διαπροσωπική επικοινωνία, στο άγγιγμα και όχι σε εργαστηριακές αναλύσεις.

Η ΠΚΙ θέλει ο θεραπευόμενος να συνεργάζεται με τον θεραπευτή και να είναι ενεργός στην διαδικασία της θεραπείας του, δηλαδή να αναλαμβάνει ενεργητικά την ευθύνη της υγείας του. Είναι μια αλλοπαθητική θεραπευτική τέχνη, δηλαδή διαφορετική της γνωστής ομοιοπαθητικής, όπου το προσδοκώμενο είναι το «όμοιο πάθος» και για να φέρει την ισορροπία της υγείας, δίνει το αντίθετο από αυτό που βρίσκεται σε υπερβολή στον οργανισμό, ή τονώνει αυτό που ανεπαρκεί.

Υλη Σεμιναρίου

(Λόγω των λίγων ωρών σε σχέση με το μέγεθος αυτής της γνώσης, θα διδαχθούν βασικές αρχές της ΠΚΙ, ώστε ο μαθητής να μπει στο πνεύμα της αρχαίας κινεζικής σκέψης αρχικά και εφαρμογής εν συνεχεία των πρακτικών της, για προσωπική ή και επαγγελματική χρήση.)

• Θεωρία της Chi (ενέργειας)
• Yin και Yang
• Τα πέντε στοιχεία
• Αίμα και οργανικά υγρά
• Οι δώδεκα κύριοι μεσημβρινοί
• Συμπτωματολογία οργάνων
• Μερικά σύνδρομα παθολογίας οργάνων

Πως θα επωφεληθεί από αυτό το σεμινάριο ο εναλλακτικός θεραπευτής:

 • Θα κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους που διέπουν την υγεία και την ασθένεια.
 • Θα ανακαλύψει νέα «διαγνωστικά» εργαλεία, ώστε να κατανοεί σε βάθος τα προβλήματα των ανθρώπων που του ζητούν βοήθεια.
 • Θα μάθει να χρησιμοποιεί σημεία-κουμπιά πάνω στο σώμα, που θα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των άλλων τεχνικών που εφαρμόζει.
 • Θα εκπαιδευτεί στην συνδυαστική σκέψη και μείξη μεταξύ διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων. Π.χ. Τάι μασάζ, μάλαξη, ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία, αλλά ακόμη και διατροφολογία ή ψυχολογία.

Πως θα ωφεληθεί από αυτό το σεμινάριο οποιοσδήποτε μη θεραπευτής:

 • Θα κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους που διέπουν την υγεία και την ασθένεια.
 • Θα ανακαλύψει την δική του ιδιοσυγκρασία, με τα δυνατά και αδύναμα σημεία της.
 • Θα μάθει τρόπους για να υποστηρίξει τις αδυναμίες του και να βελτιώσει τα δυνατά του σημεία.
 • Μέσα από αυτή τη γνώση θα αυξήσει τη συνειδητότητα του και θα βρει στοιχεία για την εξέλιξη που προσδοκά.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στην Σχολή VioΜάθησις, παρέχεται Δίπλωμα. Η σχολή μας είναι αναγνωρισμένη ως Professional Training Provider από το Διεθνές Συμβούλιο Διαπίστευσης IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine). Το πρόγραμμα της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής έχει πιστοποίηση επάρκειας από τον παραπάνω οργανισμό. Οι απόφοιτοι μας έχουν το δικαίωμα της εγγραφής στον IPHM ώστε να είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Επιπλέον , μπορούν αν το επιθυμούν να διαφημιστούν ΔΩΡΕΑΝ στο site του IPHM.

Το μάθημα της Π.Κ.Ι. διδάσκεται από τον κ. Δημήτριο Γιαννιώτη έναν από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Π.Κ.Ι.  και όχι μόνο.
Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ηλεκτροβελονισμό, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Ομοιοπαθητική, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία και βοτανοθεραπεία,Ολιστική μάλαξη, Τουίνα.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι Βιοσυντονιστής και ειδικός Ραδιαισθητικός.

Διάρκεια: 08 Οκτωβρίου έως 18 Ιουνίου
Έναρξη τμήματος: Σάββατο 08 Οκτωβρίου

Ώρες: 09:00-16:00

Εγγραφή: 120 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)
Κόστος: 1330 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)
Συνολικό κόστος: 1450 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Επανάληψη μαθήματος έκπτωση 50%

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ :

 • 15% έκπτωση για προεξόφληση μέχρι 31/08
 • 10% έκπτωση για προεξόφληση μέχρι 10/09
 • 10% έκπτωση για κάθε ΝΕΑ σύσταση
Δημήτρης Γιαννιώτης
Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης είναι Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ και της ΕΛ.Ε.ΣΙ.
Κράτηση Θέσεων
120,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  120,00 

  X