Άγχος: Μαθαίνουμε να το αντιμετωπίζουμε

Άγχος: Μαθαίνουμε να το αντιμετωπίζουμε

Το άγχος είναι μία φυσιολογική συναισθηματική αντίδραση όταν αντιμετωπίζουμε ψυχοπιεστικές καταστάσεις και σίγουρα μας αφορά όλους. Ειδικά στην εποχή μας, οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας το έχουν καταστήσει μία αναπόφευκτη πραγματικότητα.

Τι γίνεται, όμως, όταν το άγχος που βιώνουμε ξεπερνά τα φυσιολογικά επίπεδα και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής μας;

Ύλη σεμιαρίου:

 • Την έννοια και τα είδη του άγχους
 • Τη διάκριση από τις αγχώδεις διαταραχές
 • Πιθανά αίτια και το νόημα του άγχους
 • Πώς συντηρούμε το άγχος στη ζωή μας
 • Πώς μπορούμε να το κατευνάσουμε-Τεχνικές αντιμετώπισης
 • Βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.

Κυριακή 21/03 10:30-13:30 (Online)

Εγγραφή – Κόστος: 30 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
30,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  30,00 

  X