Πένθος: Αντιμετωπίζοντας τις απώλειες

Πένθος: Αντιμετωπίζοντας τις απώλειες

Η απώλεια είναι ένα αναπόφευκτο και σκληρό δεδομένο της ζωής. Όλοι μας έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε κάποια απώλεια, είτε είναι ο θάνατος ή ο αποχωρισμός από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ο θάνατος ενός κατοικίδιου, ο χωρισμός από μία σχέση, ένα διαζύγιο κ.α. Το πώς θα αντιμετωπίσουμε την απώλεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, γι’ αυτό και το πένθος βιώνεται από τον καθένα με έναν μοναδικό τρόπο.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε:

– Την έννοια του πένθους

– Τα είδη και τις επιπλοκές του πένθους

– Τη διάκριση του πένθους από την κατάθλιψη

– Τα στάδια του πένθους

– Πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε καλύτερα

– Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να το διαχειριστούν

– Τη θεραπευτική παρέμβαση και τους θεραπευτικούς στόχους

Σε ποιους απευθύνεται: Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.

Κυριακή 28/02 17:00-20:00 (Online)

Εγγραφή – Κόστος: 30 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
30,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  30,00 

  X