Ωτοθεραπεία

Ωτοθεραπεία

Τι είναι η Ωτοθεραπεία;

Η Ωτοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, που χρησιμοποιεί το Πτερύγιο του Αυτιού.Στηρίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, αλλά και στις σύγχρονες νευροφυσιολογικές αρχές.

Η προέλευσή της

Για την ανακάλυψη και ανάπτυξη της ωτοθεραπείας ευθύνεται ο Γάλλος ιατρός Paul Nogier, που κατάφερε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, να χαρτογραφήσει όλη την ανατομία του ανθρώπινου σώματος μέσα από την απεικόνιση του αντεστραμμένου εμβρύου στο αυτί.

Οι γνώσεις αυτές ταξιδέψανε άμεσα στην Κίνα όπου σε συνδυασμό με το βελονισμό η ωτοθεραπεία πήρε φωτιά και έκτοτε εφαρμόζεται ευρέως.

Ως επακόλουθο, η ωτοθεραπεία διαμορφώθηκε σε δυο βασικές Σχολές: τη Γαλλική και την Κινέζικη, αλλά ακόμα και η τελευταία, στηρίζεται στην ανακάλυψη του Nogier.Συνεπώς, η επιλογή των σημείων γίνεται είτε μέσα από το πρίσμα της κινέζικης ιατρικής, είτε μέσα από εκείνο του Δυτικού μοντέλου της φυσιο-παθολογικής ανάλυσης του οργανισμού.

Αντιπροσωπεύει την σωματοτοπική απεικόνιση όλου του οργανισμού. Διαθέτει πολλαπλές νευρικές συνδέσει με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.H γνώση πως το αυτί έχει σημαντικά σημεία για την εξισορρόπηση του οργανισμού είναι αρχαία. O Ιπποκράτης τη γνώριζε και είναι καταγεγραμμένη στην Ιπποκρατική Συλλογή.

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζουμε ωτοθεραπεία;

Η εμπειρία έχει δείξει πως το αυτί βοηθά σε πάρα πολλές περιπτώσεις , χωρίς να απαιτείται χρήση βελονών. Στο αυτί, υπάρχει η αντιπροσώπευση των ανατομικών δομών του σώματος (αυχένας, μέση, γόνατα, ισχία, καρπός, ώμοι, στομάχι, ήπαρ, έντερο, νεφρά κτλ). Υπάρχουν επίσης σημεία που μπορεί να αφορούν ψυχοσωματικές λειτουργίες όπως ζάλη, ίλιγγος, άγχος, φόβος, πείνα, βουλιμία, μνήμη, επιθετικότητα, καταθλιπτική συμπεριφορά, εξαρτήσεις από νικοτίνη, αλκοόλ κ.α. Όταν υπάρχει κάποια ανισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού εμφανίζονται ζώνες ευαισθησίας στην περιοχή του αυτιού.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ερεθισμού των αντανακλαστικών αυτών σημείων του αυτιού όπως η μάλαξη, ο ηλεκτροβελονισμός , η τοποθέτηση βελόνων, η εφαρμογή ειδικών σφαιριδίων η σπόρων, μαγνητάκια, ημιμόνιμες βελόνες και πολλά άλλα.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της ωτοθεραπείας;

 • Mπορεί να γίνει και χωρίς τη χρήση βελόνας κάτι που είναι σημαντικό για όσους θέλουν να την αποφύγουν.
 • Εφαρμόζεται ενώ ο δέκτης είναι ντυμένος.
 • Μπορούν να πάρουν τη θεραπεία μαζί τους στο σπίτι, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και τα μεσοδιαστήματα της θεραπείας.

Στο σεμινάριο θα δείξουμε:

 • Tον βασικό χάρτη του αυτιού κατά Nogier
 • Tις αντιστοιχίσεις σε επίπεδο νευρικού συστήματος
 • Tις αντιστοιχίσεις σε επίπεδο οργάνων
 • Tη διέγερση του αυτιού με το χέρι
 • Tη διέγερση με σπόρους
 • Tη Διέγερση με μαγνήτες
 • Πρωτόκολλα για αντιμετώπιση εθισμών
 • Πρωτόκολλα για αντιμετώπιση πόνων
 • Πρωτόκολλα για ψυχολογικές εντάσεις.

Θα δοθεί Δίπλωμα με πιστοποίηση από τον IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine).Οι απόφοιτοι μας έχουν το δικαίωμα της εγγραφής στον IPHM ώστε να είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Επιπλέον , μπορούν αν το επιθυμούν να διαφημιστούν ΔΩΡΕΑΝ στο site του IPHM.

Το μάθημα διδάσκεται από τον κ. Δημήτριο Γιαννιώτη έναν από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Ραβδοσκοπίας και όχι μόνο.

Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ηλεκτροβελονισμό, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Ομοιοπαθητική, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία και βοτανοθεραπεία.,Ολιστική μάλαξη, Τουίνα, Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι Βιοσυντονιστής και ειδικός Ραδιαισθητικός.

Διάρκεια: 18/02/2022

Ώρες: 16:00 – 21:00

Κόστος: 50 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Κράτηση - Προεγγραφή
Κράτηση Θέσεων
62,00  με Φ.Π.Α.
Εισηγητής
Δημήτρης Γιαννιώτης
Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης είναι Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ και της ΕΛ.Ε.ΣΙ.
Φόρμα επικοινωνίας

  Event Details
  • Days
   Hours
   Min
   Sec
  • Διάρκεια Εκπαίδευσης

   18/01/2023

  • Προεγγραφή - Κράτηση

   50€ (Πλέον ΦΠΑ)

  • Κόστος Σεμιναρίου

   Κόστος 50 € (Πλέον ΦΠΑ)

   (Συμπεριλαμβάνεται η εγγραφή)

  • Ημερομηνία / Ώρα

   18/02/2023 16:00-21:00

  • Start Date
   18 Φεβρουαρίου 2023 16:00
  • Address
   Λ. Αγίου Δημητρίου 245, Αγ. Δημήτριος Τ.Κ. 173 42
   Sponsors
   Κράτηση - Προεγγραφή

   Κράτηση Θέσεων
   62,00  με Φ.Π.Α.

   X