Η ανακάλυψη της οργόνης και οι εφαρμογές της στην καθημερινότητα

Η ανακάλυψη της οργόνης και οι εφαρμογές της στην καθημερινότητα

Ο Βίλχελμ Ράιχ (1897-1957) ήταν ένας Αυστριακός ψυχίατρος και επιστήμονας και μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του 20 ου αιώνα. Διαπρεπής μαθητής του Φρόυντ, διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια και ακολούθησε το δικό του δρόμο, ζώντας μια θυελλώδη ζωή, εκδιωγμένος από διάφορες χώρες και βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στις ΗΠΑ, όπου και τελικά απεβίωσε σε μια ομοσπονδιακή φυλακή.

Ο Βίλχελμ Ράιχ ανακάλυψε την Οργόνη, την κοσμική ενέργεια της Ζωής, που ρέει παντού στο Σύμπαν και στο σώμα μας. Η ενέργεια αυτή είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλούς πολιτισμούς και της έχουν δοθεί διάφορα ονόματα, όπως πράνα, τσι, αιθέρας κλπ. Ο Ράιχ πραγματοποίησε πολλά κλασσικά επιστημονικά πειράματα με τα οποία απέδειξε την ύπαρξη της Οργόνης. Είναι η πρώτη φορά που η γνωστή στους αιώνες φυσική, κοσμική ενέργεια αντιμετωπίστηκε από ένα δυτικό επιστήμονα σύμφωνα με τον κλασσικό τρόπο της δυτικής επιστημονικής πρακτικής, δηλ. παρατήρηση, πείραμα, συμπέρασμα.

Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιάσουμε μια περίληψη του μεγάλου έργου του Ράιχ, θα εξηγήσουμε το πώς έφτασε στην ανακάλυψη της οργόνης, θα αναφέρουμε τα πειράματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη της οργόνης, θα αναφερθούμε στις οργονικές συσκευές που εφηύρε ο Ράιχ, όπως ο οργονοσυσσωρευτής και η οργονοκουβέρτα, στον τρόπο κατασκευής τους, στην ασφαλή χρήση τους και σε τι μπορούν να βοηθήσουν. Ο Ράιχ θεωρείται επίσης ο πατέρας της δυτικής ψυχοσωματικής θεραπείας και θα αναφερθούμε και στην σωματική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που εισήγαγε, αυτή της οργονοθεραπείας. Τέλος θα αναφερθούμε γενικά στην  Επιστήμη της Οργονομίας και στο πλήθος των πεδίων που αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή.

Ύλη Μαθήματος:

 • Εισαγωγή στο έργο του Βίλχελμ Ράιχ
 • Η ανακάλυψη της Οργόνης
 • Πειραματικές αποδείξεις για την ύπαρξη της
 • Τεστ αίματος Ράιχ
 • Ιδιότητες της Οργόνης
 • Ο Οργονοσυσσωρευτής
 • Η Οργονοκουβέρτα
 • Ο απορροφητής DOR
 • Κατασκευή των οργονικών συσκευών
 • Ασφαλής χρήση των οργονικών συσκευών
 • Η επιστήμη της Οργονομίας
 • Η ραϊχική σωματική βιοενεργειακή ψυχοθεραπεία (οργονοθεραπεία)

Το μάθημα διδάσκεται από τον κ Νικόλαο Παπαντώνη Ψυχολόγο -Ψυχοθεραπευτή. Έχει σπουδάσει ψυχολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακό σε Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εκπαιδεύτηκε πάνω στην οργονομία και στην οργονοθεραπεία στην Αμερική. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MSc σε Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ημ/νία: Σάββατο 22/05/2021 10:30-14:30

Εγγραφή-Κόστος:50 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Έκπτωση 10 % για εγγραφές δύο ή περισσότερων ατόμων.

Νικόλαος Παπαντώνης
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ψυχολογία και το μεταπτυχιακό του με τίτλο σε Κλινική & Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εκπαιδεύτηκε πάνω στην οργονομία και στην οργονοθεραπεία .
Κράτηση Θέσεων
50,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  50,00 

  X