Η Αλχημεία της Ταοϊστικής Διατροφής

Η Αλχημεία της Ταοϊστικής Διατροφής

Η Αλχημεία της Ταοϊστικής Διατροφής

Η σύγχρονη δυτική διατροφή, είναι αποτέλεσμα της μεταπολεμικής προόδου της γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων και των μεταφορών. Έτσι, ο καθένας μπορεί να έχει μια συσκευασία χυμό πορτοκαλιού όλες τις εποχές του χρόνου, ή παγωτό, ή frozen yogurt, που έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι τροφές, πολύ λίγους μπορούν να ωφελήσουν, αλλά και αυτούς τους λίγους, δεν θα τους ωφελήσουν κάθε εποχή του χρόνου, ή συνοδεύοντας οποιοδήποτε γεύμα.

Ακόμη, η τεράστια διαφημιστική καμπάνια έχει διαμορφώσει εσφαλμένες αντιλήψεις γύρω από το τι είναι υγιεινό, ενώ υπερτονίζει τα θετικά των τροφών που προωθεί, χωρίς να αναφέρει τα αρνητικά.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Ταοστικής Διατροφής.

Η παραδοσιακή κινέζικη διατροφή, έχει σαν βασικό δημητριακό το ρύζι, τα πολλά λαχανικά, λιγότερο κρέας, αρκετά καρυκεύματα και τίποτε ωμό. Οι τροφές μαγειρεύονται σύντομα και σε δυνατή φωτιά, ενώ τα καρυκεύματα χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ταοϊστικής διατροφής είναι να εστιάζεται στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου και όχι στην ασθένειά του. Η κινέζικη-ταοϊστική αντιμετώπιση είναι ετεροπαθητική, δηλαδή προτείνει σαν θεραπευτικό μέσον το αντίθετο από αυτό που βρίσκεται σε υπερβολή ή σε ανεπάρκεια. Έτσι στο Νέι Τζινγκ, το βιβλίο του Κίτρινου Αυτοκράτορα, το κλασσικότερο όλων των κειμένων της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, αναφέρεται: «αν υπάρχει θερμότητα, δροσίστε την, αν υπάρχει κρύο, ζεστάνετέ το, αν υπάρχει ξηρότητα, υγράνετέ την , αν υπάρχει κενό, γεμίστε το, αν υπάρχει κορεσμός,αδειάστε τον». Επομένως, ο γενικός όρος «ισορροπημένη διατροφή», δεν υφίσταται στην κινέζικη διαιτητική, επειδή για κάθε άνθρωπο υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες, άρα η δική του «ισορροπημένη διατροφή» είναι διαφορετική από κάποιου άλλου.

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν:

 • Η διαδικασία της πέψης
 • Αντιμετώπιση της ανεπάρκειας Σπλήνα
 • Αντιμετώπιση υγρασίας στο Σπλήνα
 • Αντιμετώπιση φωτιάς στο Στομάχι
 • Αντιμετώπιση υγρού Καύσωνα
 • Αντιμετώπιση παχυσαρκίας
 • Αντιμετώπιση κατακράτησης νερού
 • Κατάταξη τροφίμων και βοτάνων με βάση τα πέντε στοιχεία
 • Τρόπος μαγειρέματος yin
 • Τρόπος μαγειρέματος yang

Το μάθημα διδάσκεται από τον κ. Δημήτριο Γιαννιώτη έναν από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Ρεφλεξολογίας και όχι μόνο.

Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ηλεκτροβελονισμό, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Ομοιοπαθητική, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία και βοτανοθεραπεία, Ολιστική μάλαξη, Τουίνα, Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι Βιοσυντονιστής και ειδικός Ραδιαισθητικός.

Ημερομηνία : ΣΚ 01-02/10 Οκτωβρίου 10:00-15:00

Εγγραφή                                  :   50 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)
Κόστος                                     : 130 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)
Συνολικό κόστος                   : 180 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Προσφέρουμε έκπτωση στο κόστος:

 • 10 % για κάθε ΝΕΑ σύσταση
Δημήτρης Γιαννιώτης
Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης είναι Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ και της ΕΛ.Ε.ΣΙ.
Κράτηση Θέσεων
50,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  50,00 

  X