Εκπαίδευση στη Μοξαθεραπεία και στο Gua Sha

Εκπαίδευση στη Μοξαθεραπεία και στο Gua Sha

Οι δια χειρών θεραπευτές( ρεφλεξολόγοι, μασέρ, shiatsu,tai massage, shu jok practitioners) και όσοι ασχολούνται με την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, θα ωφεληθούν από τη γνώση αυτών των τεχνικών, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται την ευεξία τους. Το Gua Sha ή θεραπευτική
απόξεση, είναι μια απλή τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα. Γίνεται με ειδικό εργαλείο που εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, προκαλώντας συχνά ερυθρότητα ως και πετέχια. Παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν σκληρά αντικείμενα με λεία επιφάνεια, όπως κεραμικά σκεύη, ασημένια νομίσματα, κουτάλια, κέρατα αιγοπροβάτων. Στις μέρες μας χρησιμοποιούμε εργαλεία από πλαστικό, από νεφρίτη ή πορσελάνη, που δεν τραυματίζουν τη συνέχεια της επιδερμίδας. Είναι αποτελεσματικά για την αποβολή των τοξινών, καθώς και διαφόρων εξωτερικών κλιματολογικών συνθηκών που έχουν εισβάλει στο σώμα.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, συμβάλλει στην εξισορρόπηση των Yin και Yang, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και προωθώντας την ροή της ενέργειας εντός των μεσημβρινών, ρυθμίζει τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Για τη σωστή εφαρμογή απαιτείται χρήση κάποιου ελαίου ως λιπαντικού μέσου, ενίοτε και νερού, διαφορετικής θερμοκρασίας ανάλογα με την πάθηση.

Η Μόξα χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες στην Κίνα, για πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών. Σε κλασσικά κείμενα βελονισμού, έχουμε αναφορές όπως: «η μοξοθεραπεία βοηθά σε περιπτώσεις που αποτυγχάνει ο βελονισμός» και «η μοξοθεραπεία είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσεις μακροζωία». Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει πως συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος.

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν κομμάτια αποξηραμένου βοτάνου(αρτεμισία) και το έκαιγαν απευθείας επάνω στο δέρμα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν εγκαύματα, που όμως δεν πτοούσαν τους κινέζους θεραπευτές.

Σήμερα η μόξα έχει την μορφή ράβδου-πούρου και μικρών αυτοκόλλητων κυλίνδρων.

Οι ράβδοι-πούρα είναι δύο ειδών. Αυτές που είναι τυλιγμένη η μόξα με πορώδες χαρτί, που παράγουν πολύ καπνό και αυτές που είναι φτιαγμένες από συμπιεσμένα υλικά και είναι άκαπνες, μερικές φορές και αρωματικές.

Στο σεμινάριο θα δείξουμε τεχνικές Gua Sha:

 • Στα τέσσερα άκρα
 • Στον κορμό
 • Στον αυχένα
 • Επάνω στους κινέζικους μεσημβρινούς

Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη μόξα και τις τεχνικές της:

 • Μικρά αυτοκόλλητα μοξάκια διαφορετικής θερμικής δράσης
 • Μόξες-πούρα σε σχέση μe σημεία ρεφλεξολογίας ή Su Jok
 • Μόξες-πούρα σε σχέση με βελονιστικά σημεία
 • Μόξες και μοξάκια σε σχέση με συμπτώματα

Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση από τον IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine).

Οι απόφοιτοι μας έχουν το δικαίωμα της εγγραφής στον IPHM ώστε να είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Επιπλέον , μπορούν αν το επιθυμούν να διαφημιστούν ΔΩΡΕΑΝ στο site του IPHM.

Το μάθημα διδάσκει o κ. Δημήτριος Γιαννιώτης ένας από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ηλεκτροβελονισμό, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Ομοιοπαθητική, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία και βοτανοθεραπεία, Ολιστική μάλαξη, Τουίνα, Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι Βιοσυντονιστής και ειδικός Ραδιαισθητικός.

Ημερομηνία Μαθήματος: 25 /06  16:00-21:00

Εγγραφή: 20 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Κόστος:     50 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Συνολικό Κόστος: 70 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Δημήτρης Γιαννιώτης
Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης είναι Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ και της ΕΛ.Ε.ΣΙ.
Κράτηση Θέσεων
20,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  20,00 

  X