Ενδυνάμωση μέσω του Ήλιου και της Γης (Διαλογισμός)

Ενδυνάμωση μέσω του Ήλιου και της Γης (Διαλογισμός)

Ίσως νομίζετε ότι ο διαλογισμός είναι μια εξωτική άσκηση, η οποία συνδέεται με τις ανατολικές θρησκείες, ή έχει απόλυτη σχέση με μια ειδική καθιστή στάση, σύμφωνα με την οποία τα πόδια σας πρέπει να είναι δεμένα κόμπος και τα χέρια σας σε αλλόκοτες στάσεις. Ίσως νομίζετε πως έχει να κάνει με την επιδίωξη της «αγιοσύνης». Ευτυχώς, τίποτε από αυτά δεν αληθεύει.

Διαλογισμός σημαίνει απλά ότι επιλέγετε να εστιάσετε το μυαλό σας σε κάτι. Στην πραγματικότητα, το να ακούτε μουσική, είναι διαλογισμός. Το να σκέπτεστε ξανά και ξανά τους διαλόγους που κάνατε μαλώνοντας με τους συνεργάτες σας, με τον-την σύντροφό σας, είναι διαλογισμός. Το να σκέπτεστε τα όμορφα μέρη που ταξιδέψατε και να αγαλλιάζετε, είναι διαλογισμός.

Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σας δημιουργείτε την πραγματικότητά σας, μέσα από αυτά που σκέπτεστε ή προσλαμβάνετε από το περιβάλλον σας. Με τον καιρό, αναπτύσσετε συνήθειες ως προς το τι σκέπτεστε, αλλά επίσης και συνήθειες ως προς το τι προσλαμβάνετε.

Από την στιγμή λοιπόν που έτσι κι’ αλλιώς σκέπτεστε συνέχεια, γιατί να μην εστιάσετε συνειδητά τον νου σας σε ευεργετικά και θετικά αντικείμενα; Γιατί να μη χρησιμοποιήσετε τον διαλογισμό για να μάθετε πως λειτουργούν ο νους και τα συναισθήματά σας και να έλθετε σε επαφή με το σώμα σας; Γιατί να μην αναπτύξετε θετικές και νοητικές, σωματικές και πνευματικές συνήθειες; Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να αναπτύξετε το δυναμικό σας ως ανθρώπινο ον σε όλα τα επίπεδα.

Ο διαλογισμός δεν είναι κάτι απόκρυφο, εξωπραγματικό ή απροσπέλαστο. Δεν προορίζεται για μια ελίτ ανθρώπων, ούτε και για όσους έχουν εντρυφήσει στις ανατολικές θρησκείες ή στις εναλλακτικές θεραπείες. Είναι πολύ προσγειωμένος και πρακτικός, όπως επίσης και διαθέσιμος για τον καθένα, ανεξάρτητα από την θρησκεία του, το επάγγελμά του ή το μορφωτικό του επίπεδο.

Παίρνοντας ενέργεια από τον Ήλιο.

Ο Ήλιος βρίσκεται ψηλά, είναι άυλος στο να τον αγγίξουμε ,είναι λαμπερός και ζεστός. Η ενέργεια του ήλιου είναι μια Yang ενέργεια. Μας χρειάζεται όταν είμαστε κουρασμένοι, καταθλιπτικοί, άτονοι, μαλθακοί. Μαθαίνουμε να παίρνουμε ενέργεια από τον Ήλιο, ακόμη και αν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο, χωρίς άμεση επαφή μαζί του, ακόμη και τις βραδινές ώρες.

Παίρνοντας ενέργεια από την Γη

Η Γη είναι χαμηλά, είναι υλική, απτή, σταθερή. Η ενέργειά της είναι Yin. Μας χρειάζεται όταν είμαστε αγχωμένοι, υποφέρουμε από αυπνίες, εντάσεις, θυμό, υπερβολικές σκέψεις. Θα μάθουμε πως να παίρνουμε την ενέργειά της, ακόμη και αν δεν την αγγίζουμε άμεσα.

Ενεργοποιώντας το σώμα μας με τη δύναμη του νου.

Είναι πιθανό να έχουμε ακούσει πως ο νους είναι πιο δυνατός από το σώμα και αυτό είναι κάτι που μας δημιουργεί απορία. Επειδή νομίζουμε πως το υλικό(σώμα), είναι ισχυρότερο από το άυλο(νου). Μέσα από αδιέξοδα συναισθήματα, νοητική υπερανάλυση και «κολλήματα» στο παρελθόν μας, δημιουργούμε αυτό που η ιατρική αποκαλεί «ψυχοσωματική» ασθένεια. Πριν αυτή εκδηλωθεί, προηγείται ένα μπλοκάρισμα στην κίνηση της ενέργειας μέσα στο σώμα, μια στάση του Chi όπως θα έλεγαν οι Κινέζοι θεραπευτές, η οποία θα εκδηλωθεί με πόνους, αίσθηση διάτασης, πονοκεφάλους, αυχενικό σύνδρομο, δυσκοιλιότητα κλπ.

Στον διαλογισμό αυτό θα μάθουμε να κινούμε με την δύναμη του νου τα μπλοκαρίσματα στη ροή του Chi, να ανεβάζουμε-αυξάνουμε ή να κατεβάζουμε-μειώνουμε την ενέργεια μας, να αναπνέουμε με συνειδητότητα, να ενεργοποιούμε την θεραπευτική δύναμη των χεριών μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στους καθοδηγούμενους διαλογισμούς μας, με στόχο την ειρήνη στο πνεύμα, την καλύτερη υγεία, την επίτευξη μέσω του οραματισμού.

Ο διαλογισμός θα γίνει με τις οδηγίες του  κ. Δημητρίου Γιαννιώτη ενός από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία και όχι μόνο.

Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Ανθοϊάματα, Shiatsu, Ηλεκτροβελονισμό, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Ομοιοπαθητική, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία και βοτανοθεραπεία, Ολιστική μάλαξη, Τουίνα.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι Βιοσυντονιστής και ειδικός Ραδιαισθητικός.

Ημ/νία: 19/06
Ώρες: 09:00 – 14:00

Κόστος : 20 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Δημήτρης Γιαννιώτης
Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης
Ο Δημήτρης Γιαννιώτης είναι Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Ενεργειακή Διατροφολογία, Ανθοϊάματα Μπάχ, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφολογία. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες σεμινάρια Ρεφλεξολογίας, Προληπτικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Ρ και της ΕΛ.Ε.ΣΙ.
Κράτηση Θέσεων
20,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  20,00 

  X