Μάλαξη Κυτταρίτιδας

Μάλαξη Κυτταρίτιδας

Ο ανθρώπινος οργανισμός από διάφορους εξωτερικούς και εσωτερικούς λόγους, συνήθως “υποφέρει” από κακή αιμάτωση. Μία από τις παρενέργειες τις κακής ροής αίματος, είναι και η κυτταρίτιδα. Το λίπος που προσλαμβάνεται μέσω της τροφής, δεν καταφέρνει να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και συγκεντρώνεται σε λιποκύτταρα που δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα αίματος, με αποτέλεσμα στην περιοχή να συσσωρεύεται λίπος και νερό. Τα λιποκύτταρα αυτά συγκεντρωμένα συνήθως μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού “σπρώχνουν” εκ των έσω με αποτέλεσμα την εξωτερική παραμόρφωση του δέρματος τη γνωστή όψη πορτοκαλιού.

Το μασάζ κυτταρίτιδας είναι ένα σύνολο συγκεκριμένων εφαρμογών, που στηρίζεται κυρίως στην γνώση ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Στόχο έχει την ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας με αποτέλεσμα την
απομάκρυνση των κατακρατημένων υγρών που οδηγούν σε οίδημα. Επίσης με την αύξηση της θερμοκρασίας τοπικά, συντελεί στην απώλεια πόντων και στην εξομάλυνση των πτυχών του δέρματος. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που με την σειρά τους είναι αρωγοί στην σύσφιξη και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους με πρησμένα κάτω άκρα, με κακή κυκλοφορία αίματος, με συσσώρευση λίπους τοπικά και εμφάνιση κυτταρίτιδας στην επιδερμίδα.

Ύλη Μαθήματος:

 • Βασική ανατομία δέρματος
 • Αιτίες δημιουργίας κυτταρίτιδας
 • Τύποι κυτταρίτιδας
 • Ενδείξεις-αντενδείξεις-μασάζ κυτταρίτιδας
 • Συσχετισμός μασάζ κυτταρίτιδας και λεμφικού μασάζ
 • Περιγραφή των χειρισμών και τρόπος δράσης αυτών
 • Εφαρμογή της συγκεκριμένης μάλαξης.

Το μάθημα διδάσκεται από την κα Αθηνά Κλάδη Φυσιοθεραπεύτρια με πολυετή πείρα στην εφαρμογή και διδασκαλία των διαφόρων ειδών μάλαξης. Έχει εκπαιδευτεί στη Ρεφλεξολογία , στον Ηλεκτροβελονισμό, στα Ανθοϊάματα Bach κ.α.

Ημερομηνία σεμιναρίου: 24/10/2021   10:00-15:00

Εγγραφή:40 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Κόστος: 80 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Συνολικό κόστος: 120 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 • 10 % για εγγραφές δύο ή περισσότερων ατόμων
 • 15 % για ανέργους
Αθηνά Κλάδη
Φυσιοθεραπεύτρια & Ρεφλεξολόγος
Είναι Πτυχιούχος Φυσιοθεραπείας με πολυετή εμπειρία σε όλα τα είδη μασάζ , στο sport massage καθώς και στο massage για εγκύους. Έχει σπουδάσει Ρεφλεξολογία και Ηλεκτροβελονισμό ενώ έχει παρακολουθήσει βασικές αρχές Κινέζικης Ιατρικής με 4ετή φοίτηση στην Κινέζικη διατροφή και βοτανολογία καθώς και Ανθοϊάματα Bach.
Κράτηση Θέσεων
40,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  40,00 

  X