Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία – Μία φιλοσοφική θεραπεία

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία – Μία φιλοσοφική θεραπεία

Η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία έχει τις ρίζες της στις φιλοσοφικές ιδέες γύρω από την ύπαρξη και το νόημα της ζωής. Στο επίκεντρο είναι η ανθρώπινη φύση, η επίγνωση, η ευθύνη του εαυτού, οι επιλογές, η μοναξιά, το άγχος του θανάτου κ.α.

Ανήκει στις ανθρωπιστικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και εστιάζει στην αυτογνωσία, τη συνειδητοποίηση της ευθύνης και της ελευθερίας και στον ρόλο των ανθρωπίνων σχέσεων, γι’ αυτό και η αυθεντική σχέση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου είναι βασική προϋπόθεση για μία αποτελεσματική θεραπεία. Θέτει βαθιά ερωτήματα γύρω από την ανθρώπινη ζωή, τα βάσανα, τον πόνο και την αγάπη.

Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε:

– Τις βασικές ιδέες του υπαρξισμού

– Τους βασικούς εκπροσώπους

– Τις κεντρικές έννοιες της υπαρξιακής φιλοσοφίας

– Τις θεμελιώδεις διαστάσεις της ανθρώπινης φύσης

– Το άγχος ως κεντρικό ζήτημα της θεραπείας

– Τη σημασία της θεραπευτικής σχέσης

– Τη θεραπευτική διαδικασία

– Τους θεραπευτικούς στόχους

– Τις τεχνικές και δεξιότητες που χρησιμοποιεί ο υπαρξιακός θεραπευτής

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Ψυχιάτρους, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.

Κυριακή 14/02 10:30-13:30 (Online)

Εγγραφή – Κόστος: 30 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
30,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  30,00 

  X