Ομοιοπαθητική Α’ Έτος

Ομοιοπαθητική Α’ Έτος

Δυνατότητα παρακολούθησης Δια Ζώσης και Online

Ομοιοπαθητική A’ ‘Έτος

Η Ομοιοπαθητική είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος με στόχο τη μόνιμη, ήπια και χωρίς παρενέργειες βελτίωση της υγείας. Δεν έχει ονόματα για ασθένειες, δεν είναι επεμβατική, δεν αναστέλλει συμπτώματα, αλλά τα χρησιμοποιεί, επιλέγοντας το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο που θα κινητοποιήσει τις αμυντικές ικανότητες του ίδιου του οργανισμού μας, αποκαθιστώντας τη διαταραγμένη του υγεία.

Η θεραπεία με την Ομοιοπαθητική είναι (σε αντίθεση με την κλασική ιατρική) εξατομικευμένη. Αυτό σημαίνει ότι δεν συγκεντρώνονται φυσικά συμπτώματα τα οποία ομαδοποιούνται και τους δίνεται ένα όνομα π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια και στη συνέχεια συνταγογραφούνται σκευάσματα για την καρδιακή ανεπάρκεια. Αντίθετα, συλλέγονται στοιχεία φυσικών, ψυχολογικών και διανοητικών συμπτωμάτων του ασθενούς καθώς επίσης και στοιχεία κληρονομικότητας κλπ, εκτιμάται η κατάστασή του και συνταγογραφούνται σκευάσματα πάνω στα προβλήματα αυτά τα οποία είναι πολύ πιθανό να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Η Ομοιοπαθητική έχει τις ρίζες της στον πρώτο Έλληνα θεραπευτή, τον Ιπποκράτη ο οποίος δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι ή αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους. Ο θεραπευτής, λοιπόν, «περιποιείται» τον ασθενή, υποβοηθώντας τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και όπως είναι προφανές ο ασθενής αντιμετωπίζεται με μία εντελώς διαφορετική οπτική, απ’ αυτή της συμβατικής ιατρικής.

Με τη σημερινή της εικόνα και θεωρία, η Ομοιοπαθητική ιδρύθηκε από τον αρχικά ιατρό, στη συνέχεια μεταφραστή ιατρικών συγγραμμάτων και τελικά (πρώτο) ομοιοπαθητικό Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν (1755 –1843) τον 19ο αιώνα. Οι έρευνές του οδήγησαν στη θεμελιώδη αρχή της Ομοιοπαθητικής, σύμφωνα με την οποία «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια», προτείνοντας πως οι ασθένειες θεραπεύονται με τη χορήγηση φαρμάκων που όταν χορηγούνται σε υγιείς οργανισμούς προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με αυτά των ασθενειών.

Σήμερα η Ομοιοπαθητική ασκείται σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Σε πολλά δε κράτη είναι η κύρια θεραπευτική μέθοδος (Κ. Αμερική, Ινδία κ.λπ.). Στην Ευρώπη είναι ευρέως διαδεδομένη πρακτική, ακόμα και σε κλινικές στη Γαλλία και στην Αγγλία, αλλά και στη Γερμανία, Πορτογαλία κ.λπ.

Στο Α’ Έτος διδάσκονται:

 • Ιστορία της Ομοιοπαθητικής
 • Βασικές αρχές: Θεωρία και φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής
 • Μύθοι και παρανοήσεις
 • Κώδικας δεοντολογίας
 • Παίρνοντας το Ιστορικό
 • Τρόπος παρασκευής ομοιοπαθητικών φαρμάκων
 • Συνταγογράφηση
 • Materia Medica (ανάλυση φαρμάκων)
 • Repertory (ανάλυση συμπτωμάτων, εύρεση του ομοίου)
 • Βασικές αρχές συνταγογράφησης (δυναμοποίηση, διάρκεια, follow-up)
 • Πρώτες βοήθειες με την ομοιοπαθητική
 • Άλατα Schuessler (Ιστικά άλατα)
 • Απλά περιστατικά

Θα δοθεί Δίπλωμα με πιστοποίηση από τον IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine).

Οι απόφοιτοι μας έχουν το δικαίωμα της εγγραφής στον IPHM ώστε να είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Επιπλέον , μπορούν αν το επιθυμούν να διαφημιστούν ΔΩΡΕΑΝ στο site του IPHM.

 

Το μάθημα διδάσκεται από τον κ.Χρήστο Πασσιόπουλο.Είναι πτυχιούχος Χημικός (B.S. Chemistry) από το College of Staten Island N.Y. To 1992 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Wagner College – M.B.A. Industrial Management. Έχει εκπαιδευτεί σε πολλές εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές με κορυφαίες τη Φυσικοπαθητική, την Ομοιοπαθητική και τη Ρεφλεξολογία. Επιπλέον, ολοκλήρωσε μια σειρά από διαφορετικές ειδικότητες στις εναλλακτικές επιστήμες, όπως Ηλεκτροβελονισμό, Ιριδολογία, Ολιστική Ενεργειακή Διατροφολογία, Αρωματοθεραπεία, Βοτανοθεραπεία, Θεραπεία με Ανθοϊάμματα Μπαχ, Διατροφικά συμπληρώματα, θεραπείες με ιατρική Κάνναβη (CBD) κλπ.

Είναι μέλος του Ελληνικού Επαγγελματικού Σωματείου Συμπληρωματικής Ιατρικής και Ανθρωπιστικών Σπουδών (ΕΣΣΙΑΣ) αλλά και του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Σωματείου REFORMED.

Έναρξη : Σάββατο 08/10   09:00-16:00

Εγγραφή                                  : 80 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Κόστος                                     : 1520 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)
Συνολικό κόστος                   : 1600 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Επανάληψη μαθήματος έκπτωση 50%

Προσφέρουμε έκπτωση στο κόστος:

 • Έκπτωση 15% για προεξόφληση μέχρι 31/08
 • Έκπτωση 10% για προεξόφληση μέχρι 10/09
 • Έκπτωση 10% για κάθε ΝΕΑ σύσταση.
Χρήστος Πασιόπουλος
Φυσικοπαθητικός, Ομοιοπαθητικός, Εναλλακτικός Θεραπεύτής
Είναι πτυχιούχος Χημικός (B.S. Chemistry) από το College of Staten Island N.Y. To 1992 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Wagner College – M.B.A. Industrial Management.Έχει εκπαιδευτεί σε πολλές εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές με κορυφαίες τη Φυσικοπαθητική, την Ομοιοπαθητική και τη Ρεφλεξολογία.
Κράτηση Θέσεων
80,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  80,00 

  X