Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία: Θεωρία και τεχνικές

Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία: Θεωρία και τεχνικές

Η Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία αποτελεί μία από τις πλέον διαδεδομένες μορφές θεραπείας ανά τον κόσμο και μάλιστα θεωρείται ως η πιο «επιστημονική», καθώς έχει μελετηθεί περισσότερο από κάθε άλλη στην ερευνητική βιβλιογραφία. Σειρές ερευνών έχουν αποκαλύψει πόσο θετικά αποτελέσματα έχει στην αντιμετώπιση πολλών διαταραχών όπως κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή κ.α.

Βασική της αρχή είναι ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε γύρω από τα πράγματα, το νόημα που τους δίνουμε, οι πεποιθήσεις και οι αντιλήψεις μας επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας και αντιστρόφως: Νους – Συναίσθημα –Συμπεριφορά είναι αλληλένδετα. Έτσι, αν επέμβουμε και αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης ή συμπεριφοράς μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλές θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Ύλη σεμιναρίου:

 • Τη βασική θεωρία – αρχές της Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας
 • Τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα
 • Την διαδικασία αξιολόγησης περιστατικού
 • Τις κυριότερες τεχνικές και δεξιότητες που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής
 • Τη φύση της θεραπευτικής σχέσης
 • Την θεραπευτική διαδικασία
 • Τους θεραπευτικούς στόχους

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.

Κυριακή 14/03 17:00-20:00 (Online)

Εγγραφή – Κόστος: 30 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
30,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  30,00 

  X