Ψυχοθεραπεία Gestalt: Μία βιωματική θεραπεία στο «εδώ και τώρα»

Ψυχοθεραπεία Gestalt: Μία βιωματική θεραπεία στο «εδώ και τώρα»

Η λέξη Gestalt είναι γερμανική και σημαίνει σχήμα, μορφή. Η βασική αρχή της Ψυχολογίας Gestalt είναι ότι το άτομο οργανώνει και σχηματοποιεί ερεθίσματα και πληροφορίες με κάποια νοητική μορφή σε ένα όλον, το οποίο είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των μερών του. ‘Ετσι, η ανθρώπινη συμπεριφορά μπορεί να κατανοηθεί μόνο στο σύνολο της και ο άνθρωπος νοείται πάντα σε σχέση με το περιβάλλον του.
Πρόκειται για μία θεραπεία που δεν ασχολείται με το «γιατί», αλλά με την εμπειρία στο εδώ και τώρα. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά και θέτει στο επίκεντρο τηναυτοπαρατήρηση και την επίγνωση.

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα δούμε:

 • Τη βασική θεωρία Gestalt
 • Τις θεμελιώδεις έννοιες της θεωρίας
 • Τους θεραπευτικούς στόχους
 • Τον ρόλο του θεραπευτή
 • Τη θεραπευτική διαδικασία
 • Τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής Gestalt (άδεια καρέκλα, ανάλυση ονείρων, ασκήσεις υπερβολής κ.α.)
 • Βιωματικές ασκήσεις για ενίσχυση της αυτό-επίγνωσης

Σε ποιους απευθύνεται: Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.

Κυριακή 11/04 17:00-20:00 (Online)

Εγγραφή – Κόστος: 30 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
30,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  30,00 

  X