Ενοχές, όρια και διεκδικητική συμπεριφορά!

Ενοχές, όρια και διεκδικητική συμπεριφορά!

Ενοχή είναι το συναίσθημα αποδοκιμασίας από το ίδιο το άτομο για μία δική του συμπεριφορά. Οι ενοχές μπορούν να έχουν μία θετική πλευρά, όταν μας βοηθούν να διορθώσουμε τα λάθη μας, ωστόσο συχνά υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια και γίνονται βασανιστικές. Το ενοχικό άτομο αναλαμβάνει περισσότερη ευθύνη από αυτή που του αναλογεί, δυσκολεύεται να θέσει όρια στους άλλους και έχει μία στάση παραίτησης.

Στο σεμινάριο θα δούμε:

 • Τις έννοιες της ενοχής, των ορίων και της διεκδικητικότητας
 • Την προέλευση και το νόημα των ενοχών
 • Τρόπους διαχείρισης των ενοχών
 • Τα είδη των προσωπικών ορίων
 • Τη διεκδικητική συμπεριφορά και τα οφέλη της
 • Τα αίτια έλλειψης οριοθέτησης και διεκδικητικότητας
 • Πώς μπορούμε να θέσουμε υγιή όρια και να γίνουμε διεκδικητικοί
 • Πώς τα παραπάνω μας βοηθούν να χτίσουμε μία υγιή σχέση με τον εαυτό μας

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα και να ενισχύσει την προσωπική του ανάπτυξη.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.

Κυριακή 19/12   17:00-19:00 (Online)

Εγγραφή – Κόστος: 20 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
20,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  20,00 

  X