Διαλειμματική Δίαιτα – Νηστεία

Κράτηση Θέσεων
62,00  με Φ.Π.Α.

Τι είναι η Διαλειμματική Διατροφή – Νηστεία;

Η διαλείπουσα νηστεία, ευρέως γνωστή ως IF, είναι μια μέθοδος διατροφής που περιλαμβάνει εναλλασσόμενες περιόδους νηστείας και φαγητού. Δεν είναι μια νέα έννοια, αλλά έχει κερδίσει πρόσφατα δημοτικότητα ως μέθοδος για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Πώς την εφαρμόζουμε;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εφαρμόσετε τη διαλείπουσα νηστεία, αλλά ο πιο συνηθισμένος είναι η μέθοδος 16/8. Με αυτή τη μέθοδο, νηστεύετε για 16 ώρες και στη συνέχεια έχετε ένα παριθώριο οκτώ ωρών στο οποίο μπορείτε να φάτε τα γεύματά σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου νηστείας, επιτρέπεται να πίνετε υγρά όπως νερό, μαύρο καφέ ή τσάι από βότανα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε θερμιδική πρόσληψη.Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μεγαλύτερη περίοδο νηστείας και να τρώνε μόνο κάθε δεύτερη μέρα ή να περιορίζουν τη θερμιδική τους πρόσληψη σε μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα πρόγραμμα νηστείας που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και να έχει νόημα για τους στόχους της υγείας σας.

Ποιά τα οφέλη της;

Η IF έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους, της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της μείωσης της φλεγμονής. Μπορεί επίσης να προωθήσει τη μακροζωία και να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ωστόσο, όπως και με κάθε διατροφική αλλαγή, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε μια ρουτίνα διαλείπουσας νηστείας.Η IF δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους, αν και μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια επιπλέον κιλών. Είναι επίσης για να δώσετε στο σώμα σας ένα διάλειμμα από τη συνεχή πέψη και επεξεργασία των τροφίμων. Η νηστεία δίνει στο σύστημά σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί, βελτιώνοντας τη συνολική υγεία και ευεξία.Εάν είστε νέοι στη διαλείπουσα νηστεία, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε αργά και να προχωρήσετε σε πιο παρατεταμένες περιόδους νηστείας. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί το σώμα σας σε αυτόν τον νέο τρόπο διατροφής. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να ακούτε το σώμα σας και να το προσαρμόζετε ανάλογα με τις ανάγκες. Η νηστεία δεν πρέπει να νιώθετε τιμωρία ή στέρηση, αλλά μάλλον έναν τρόπο να θρέφετε και να φροντίζετε το σώμα σας.Εν κατακλείδι, η διαλείπουσα νηστεία είναι μια τεχνική διατροφής που έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια ευέλικτη και προσαρμόσιμη προσέγγιση που μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τρόπο ζωής.

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

  • Μύθοι και αλήθειες.
  • Τι είναι;
  • Πότε βοηθάει;
  • Πώς εφαρμόζεται;
  • Ποιό σχήμα είναι το καλύτερο;.
  • Παρενέργειες
  • Ποιοί εξαιρούνται;

Δίδονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης με πιστοποίηση από τον IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine).Οι απόφοιτοι μας έχουν το δικαίωμα της εγγραφής στον IPHM ώστε να είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Επιπλέον , μπορούν αν το επιθυμούν να διαφημιστούν ΔΩΡΕΑΝ στο site του IPHM.

Ημερομηνίες / Κόστος

Ημερομηνίες: Κυριακή 22/09 16:00-21:00

Ώρες εκπαίδευσης: 5

Κόστος                                 : 50 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Θα δοθούν ηλεκτρονικές σημειώσεις.

Οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να εγγραφούν ως δόκιμα ή τακτικά μέλη στους παρακάτω συλλόγους – σωματεία.

Η Σχολή μας είναι Πιστοποιημένη από το Π.Ε.Σ.Ρ (Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων) για τη διετή επαγγελματική εκπαίδευση στη Ρεφλεξολογία.

Κράτηση - Προεγγραφή
Κράτηση Θέσεων
62,00  με Φ.Π.Α.
Εισηγητής
Δημήτρης Πολυζωγόπουλος
Σύμβουλος Διατροφής
Φόρμα επικοινωνίας


  Event Details
  • Days
   Hours
   Min
   Sec
  • Διάρκεια Εκπαίδευσης

   Κυριακή 22/09 16:00-21:00

  • Προεγγραφή - Κράτηση

   50€ (Πλέον ΦΠΑ)

  • Κόστος Σεμιναρίου

   50(ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ)

   Συμπεριλαμβάνεται η εγγραφή

  • Ημερομηνία / Ώρα

   22/09 16:00-21:00

  • Start Date
   22 Σεπτεμβρίου 2024 16:00
  • Address
   Λ. Αγίου Δημητρίου 245, Αγ. Δημήτριος Τ.Κ. 173 42
   Sponsors
   Κράτηση - Προεγγραφή

   Κράτηση Θέσεων
   62,00  με Φ.Π.Α.

   X