Αυτογνωσία και Αυτοεκτίμηση – Η συνάντηση με τον εαυτό μας.

Αυτογνωσία και Αυτοεκτίμηση – Η συνάντηση με τον εαυτό μας.

Η αυτογνωσία είναι μία αέναη διαδικασία εξερεύνησης του εσωτερικού μας κόσμου σε όλες του τις εκφάνσεις. Γνωρίζω τον εαυτό μου σημαίνει γνωρίζω τις αρετές και τις αδυναμίες μου, τις επιθυμίες και τα όνειρα μου, τον τρόπο που σκέφτομαι και σχετίζομαι, τα συναισθήματα μου και πολλά άλλα. Η σύνδεση της με την αυτοεκτίμηση είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι αδύνατο να εκτιμώ τον εαυτό μου, χωρίς να τον γνωρίζω πραγματικά και σε βάθος.

Αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση αποτελούν τα θεμέλια της εσωτερικής μας συγκρότησης και απαραίτητες προϋποθέσεις για την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, πολύ συχνά παρατηρούμε σε εμάς ή τους γύρω μας χαμηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητα μας.

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα δούμε αναλυτικά:

 • Τις έννοιες της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης. Ποια είναι τα πιθανά αίτια της χαμηλής αυτοεκτίμησης.
 • Πώς η αυτοεκτίμηση επηρεάζει την ψυχολογία, τις σχέσεις και τη ζωή μας συνολικά.
 • Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μας, μέσω βιωματικών ασκήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους), επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μάθημα διδάσκει η κα Αγγελική Κονιδάρη σύμβουλο ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια.Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt.


Κυριακή
29/11 10:30-13:30 (Online)

Εγγραφή – Κράτηση:30 ευρώ (Πλέον ΦΠΑ)

Αγγελική Κονιδάρη
Σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Gestalt. Είναι κάτοχος Certificate στις συμβουλευτικές δεξιότητες και Διπλώματος στη Συμβουλευτική ( Counselling ), ενώ σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (ΜSc in Integrative Psychotherapy).
Κράτηση Θέσεων
30,00 

  Event Details
  Sponsors
  Κράτηση - Προεγγραφή

  Κράτηση Θέσεων
  30,00 

  X